3. İTÜ Bağlama Günleri

3. İTÜ Bağlama Günleri

İleti ONU® 14 Nis 2008, 11:28

Resim

3. İ.T.Ü. Bağlama Günleri 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9 Mayıs 2008 tarihlerinde, İ.T.Ü Maçka kampusü Mustafa Kemal Anfisinde gerçekleştirilecek, toplam 7 gün sürecektir. Yine birinci ve ikinci Bağlama Günlerinde olduğu gibi İstanbul Teknik Üniversitesi Kültür Sanat Birliği Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü Müzik Birimi tarafından gerçekleştirilecektir.

Halk müziğimizin temel sazı olan bağlama’nın ustalarını ve gelecek vaat eden genç yeteneklerini bir araya getirip; doğru ustaları, doğru kitleyle, doğru yerde buluşturmak idealinden yola çıkarak, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bilimsel geleneğini halk müziğinin sanatsal gücüyle birleştirmeyi amaçlamaktadır

Birincisi ve ikincisi oldukça yoğun ilgi gören İ.T.Ü. Bağlama Günleri amacına ulaşmış, halk müziğini ve bağlamayı üniversite içerisinde ve dışında geniş kitlelerle buluşturmuştur.
En son ONU® tarafından, 17 Nis 2008, 19:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
ONU®

Re: 3. İTÜ Bağlama Günleri

İleti seyh_samil 17 Nis 2008, 03:19

bu kez gitmek istiyorum kısmetse, özellikle çetin akdeniz ve erol parlak için
ücret ne kadar oluyor, bi de yer ayırtmak filan gerekiyor mu ?????
sitesinde de pek bir açıklama göremedim, daha erken diye midir nedir
küçük mücennep ve tanini
Kullanıcı avatarı
seyh_samil

İleti tezeneperde 17 Nis 2008, 17:02

bu sene Mehmet Erenler hoca yok yerine tunçbilek var ha???
üzüldüm
Resim
TEZENE TUTAN ELLER DERT GÖRMESİN
Kullanıcı avatarı
tezeneperde

İleti ONU® 17 Nis 2008, 17:11

tezeneperde yazdı:bu sene Mehmet Erenler hoca yok yerine tunçbilek var ha???
üzüldüm

Geçenki (2 yıl önceki 2. itü bağlama günleri) etkinlikte salonun pek dolmadığına şahit oldum.Bu nedenle biraz piyasa yapıp seyirci çekmeye çalışacaklar anlaşılan.Ama o gün İsmail Altunsaray'ı da dinlemek var.

seyh_samil yazdı:bu kez gitmek istiyorum kısmetse, özellikle çetin akdeniz ve erol parlak için
ücret ne kadar oluyor, bi de yer ayırtmak filan gerekiyor mu ?????
sitesinde de pek bir açıklama göremedim, daha erken diye midir nedir

2 sene öncesinde biletler, konserden 2 hafta öncesinden İTÜ'de standlar kurularak satılıyordu.Ayrıca koltuk numarası, yer ayırtmak gibi bir durum yok.Protokol vb. yerler olabilir, onun dışında böyle bir oturma planı yok.O zamanlar ücret 5YTL idi.Normal olarak daha yüksek bir fiyat olacaktır.Organizasyonu gerçekleştiren HBSK'nın sitesinden takip ediyorum, henüz hazırlık aşamasındalar.Hatta bazı durumlarda programın değişmesi ihtimali de varmış.

Edit:Etkinliğin afişi ilk mesaja eklenmiştir.
Kullanıcı avatarı
ONU®

İleti merih787858 19 Nis 2008, 17:36

Biletler İTÜ Maslak Yerleşkesi 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi önünde ve İTÜ Maçka Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksek Okulu kantininde 11.30-14.00 arası satılmaya önümüzdeki haftadan itibaren başlanacaktır. Öğrenci : 7.5 ytl – Tam : 10 ytl.Bu sene kombine uygulaması da mevcut. Sadece 7 günlük kombineler var. Öğrenci : 40 ytl – Tam : 50 ytl
İletişim : 0534 637 47 92
http://www.hbsk.itu.edu.tr/muzik
http://www.baglamagunleri.itu.edu.tr
merih787858

İleti biyolog 21 Nis 2008, 07:34

"Şimdi İstanbul'da olmak vardı anasini satiyim..." :)

Şarkıda da dediği gibi, orada olmayı çok isterdim... 8-)

Tesekkurler, gidenlere iyi eğlenceler...
TÜRKÜLERLE KALIN...
ResimResimResimResim
Kullanıcı avatarı
biyolog

İleti ONU® 22 Nis 2008, 19:38

merih787858 yazdı:Biletler İTÜ Maslak Yerleşkesi 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi önünde ve İTÜ Maçka Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksek Okulu kantininde 11.30-14.00 arası satılmaya önümüzdeki haftadan itibaren başlanacaktır. Öğrenci : 7.5 ytl – Tam : 10 ytl.Bu sene kombine uygulaması da mevcut. Sadece 7 günlük kombineler var. Öğrenci : 40 ytl – Tam : 50 ytl
İletişim : 0534 637 47 92
http://www.hbsk.itu.edu.tr/muzik
http://www.baglamagunleri.itu.edu.tr

Ben de standların ne zaman açık olduğunuöğrenmek istiyordum.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ONU®

İleti seyh_samil 05 May 2008, 16:20

Var mı giden konserlere?
Cumartesi günü gittim ben. Sizlerle paylaşayım.
İnanılmazdı gerçekten.
Okan Murat Öztürk ve grubu televizonda izlediklerimden , umduğumdan çok daha iyiydi. Çok da samimiydiler.
Çetin Akdeniz'le de özdeşleşen bütün ezgileri de canlı dinlemiş oldum. O da harikaydı, televizyon programlarından daha iyiydi, daha fazla risk aldı. Tüm salon ayakta alkışladı. O tertemiz baskılara inanamadım , sanırım rüyaydı :)
Birşey dikkatimi çekti, çalarken bağlamanın gövdesine parmakla vurmaya karşı çıkanlar var ama ustalar hiç çekinmeden bunu yapıyorlar, ben istesem bile çalarken saza o kadar sert vuramam. :)
Mustafa Buyurgan da kopuzla Kazak ezgileri çaldı, sözleri fazla anlamasak da, güzeldi, yerellik, bozulmamışlık dikkat çekiciydi.
Cuma akşamı yine orada olacağım kısmetse :)
Yalnız, salonun yarısı boştu. Böyle etkinliklerin sıkça yapılması için, bunlara ilgi gösterilmesi lazım. Böyle değerli insanlarla, gerçek sanatçılarla buluşmak her zaman mümkün olmuyor.
Kültürümüze sahip çıkalım.
küçük mücennep ve tanini
Kullanıcı avatarı
seyh_samil

İleti bad 13 May 2008, 08:39

zeki caglar namli
boyle bir etkinlikte baglamada cigir acmis genc bir yetenege malesef yer verilmemis..cok uzucu gercekten.
bad

İleti ONU® 22 May 2008, 09:20

bad yazdı:zeki caglar namli
boyle bir etkinlikte baglamada cigir acmis genc bir yetenege malesef yer verilmemis..cok uzucu gercekten.

Bundan önceki etkinlikte o da vardı.Üstelik o ünlü çift rezonanslı bağlamasıyla.
Kullanıcı avatarı
ONU®

Etkinlik Duyuruları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir